Bordtennis

Selv om tennis kan virke mer populært, og gjerne vises på TV oftere enn bordtennis, er sistnevnte fortsatt blant de mest populære sportene i verden med over tre hundre millioner spillere. Bordtennis er lett gjenkjennelig, og de aller fleste har sett et bordtennisbord. Bordet er formet som et rektangel, og kan nesten se ut som en liten variant av en tennisbane.

Et lite nett på midten fungerer som et hinder, mens størrelsen på selve bordet gjør det ekstremt viktig å holde fokus på ballen. Ballen flyr ofte langt utenfor etter å ha gjort et sprett, og da må spilleren løpe fra bordet for å holde ballen i spillet. Ballen i bordtennis er som regel hvit, liten og veier kun et par gram. De små racketene er bygd av hardt materiale, og hvert slag sender ballen av gårde i høy fart.

Bordtennis handler om konsentrasjon, fokus, og en vanvittig reaksjonsevne. Når VM i bordtennis avholdes, får man se de aller beste utøverne spille. Der går ting så raskt at man nesten blir svimmel av å følge med. Kineserne er verdensmestere i bordtennis, men også europeere er på verdenstoppen – svensker og nordmenn inkludert.