Likheter mellom tennis og poker

Boris Becker dukket opp i European Poker Tour i 2008, og kunne fortelle at det er mange likheter mellom tennis og poker. Som mange andre pokerspillere begynte også Becker å spille på nettet. Han sier selv at han gjør det best på nett og ikke like bra i liveturneringer. Likhetene mellom poker og tennis ligger i lidenskapen, selvdisiplinen og instinktet, sier Becker. Man må vite når man skal ta en risiko. Han mener at flere tennisspillere kunne blitt gode pokerspillere, ettersom den mentale innstillingen man trenger i poker, ligner på innstillingen man trenger i tennis.

Man trenger selvsagt ikke å være tennisspiller for å bli god i poker. Mange idrettsfolk spiller poker, også norske idrettsutøvere som Petter Northug. Men pokerspillere kommer fra alle yrkesgrupper. Mange begynner sin pokerkarriere på nettet.

Det er uvisst om Rafael Nadal har hørt på Boris Becker, men nå har i hvert fall Nadal begynt å spille poker. Nadal ble født på Mallorca, og har vært en av verdens beste mannlige tennisspillere de senere årene. Han vant sin første Grand Slam-tittel i 2005, bare 19 år gammel. Han ble også den første spilleren noensinne som har vunnet den samme Grand Slam-tittelen (French Open) åtte ganger. Nadal er fortsatt aktiv tennisspiller, så han planlegger å spille poker på nettet. Da kan han konkurrere online mens han reiser verden rundt for å spille tennis. Hvis han tar med seg konkurranseinstinktet og vinnermentaliteten til pokerbordet, så Nadal kan bli en sterk spiller. Med internett er det lett både for ham og andre travle personer å delta i pokerturneringer. Man trenger ikke å dra noe sted for å spille. Man kan spille fra stua, eller fra hotellrommet, i Nadals tilfelle.