Norske tennisspillere

Norge er ikke kjent som noen stor tennisnasjon, selv om det også finnes gode tennisspillere her til lands. Norge har ikke hatt en spiller med i Wimbledon på 13 år, men vi har hatt gode spillere i fortiden. Caroline Lucia Maria Dahl var en norsk tennisspiller som vant 16 NM-titler og deltok i OL i 1920 og 1924. En annen kvinnelig, norsk tennisspiller med suksess var Ada Werring, som vant 37 NM-titler i årene 1928 til 1951.

Johan Clausen Haanes ble norgesmester i tennis 39 ganger. Han vant også 54 seiere i landskamper for Norge, i tillegg til at han drev med andre idretter. Han var aktiv spiller fra 30-tallet til først på 50-tallet. Finn Dag Jagge var aktiv på 50-tallet og 60-tallet, og vant 42 NM-titler, fordelt på single, double og mixed double. Fritz W.K. Jenssen var en av Norges beste tennisspillere. Han deltok blant annet i Wimbledonturneringern i 1937 og i Davis Cup mot Tyskland, Frankrike og Belgia. Han vant også flere NM-titler.

Christer Francke var tidligere spiller, men jobber nå som tenniskommentator. Han har også vært trener for mange av juniorspillerne i Norge. Christian Ruud ble profesjonell tennisspiller i 1991. Han representerte Norge under sommer-OL i Atlanta, der han ble slått ut i tredje runde. Han deltok også i OL fire år senere. Han klatret helt opp til 39. plass på verdensrankingen. Ruud spilte også i Wimbledon og French Open.

Ulrikke Eikeri er elev ved Wang Toppidrettsgymnas. Hun vant to ITF-turneringer for juniorer i 2009, og har klatret opp på sekstendeplass på verdensrakingen for juniorer. Hun har dermed blitt kvalifisert for French Open, Wimbledon og US Open for juniorer, og er et norsk tennishåp for framtiden.