Store tennisturneringer

Wimbledon er verdens eldste tennisturnering. Derfor er den også en av de mest prestisjefylte turneringene å vinne. Den første Wimbledonturneringen for menn ble arrangert allerede i 1877. Wimbledon er en av de fire Grand Slam eller majorsturneringene. Wimbledon er nå den eneste majorsturneringen som spilles på gressbane.

Australian Open er alltid årets første majorsturnering, og spilles de to siste ukene i januar i Melbourne. Turneringen har vært arrangert siden 1905, og det spilles både singelkamper, double, mixed double, juniormesterskap og rullestolmesterskap, i tillegg til kamper mellom store legender. Fram til 1988 ble turneringen spilt på gress, men nå spilles det på hard bane.

French Open arrangeres i mai og tidlig juni, og går over to uker. Dette er sesongens andre majorsturnering, og den eneste majorsturneringen som spilles på jordbane. På grunn av det langsomme underlaget og at mennene spiller fem sett uten tiebreak, regnes dette som en av de fysisk mest krevende tennisturneringene i verden.

US Open er en av verdens eldste turneringer. Turneringen har vært spilt siden 1881. US Open har vært en majorsturnering siden 1987, og er den fjerde og siste majorsturneringen i sesongen.

Andre kjente tennisturneringer er ABN AMRO World Tennis Tournament i Nederland, German Open, Citi Open i Washington, og China Open. Men det spilles også mange andre turneringer gjennom sesongen.