Tennis for kvinner

Det finnes neppe noen sport der ute som er så populær blant kvinner som tennis. Håndball er nok den eneste som kan måle seg, men hvor mange internasjonalt kjente håndballstjerner finnes det? Tennisstjerner kjenner derimot alle til – navn som Maria Sharapova, Venus Williams og Martina Hingis er stadig å se i avisene og på TV.

Tennisturneringer for kvinner tiltrekker seg ofte langt flere tilskuere enn turneringer for menn. Det at de fleste kvinnelige tennisstjernene er så vakre, gjør det ekstra spesielt å følge med på en turnering for kvinnelige tennisspillere. Tennis for kvinner arrangeres av WTA, Woman´s Tennis Association. Det er også disse som legger ut listene over de aller beste kvinnelige tennisspillerne der ute. WTA har eksistert siden 70-tallet og har satt opp gigantiske tennisturneringer for kvinner verden rundt.

De er WTA som arrangerer Grand Slam, lokale mesterskap og de internasjonale turneringene som Shenzhen Open, Monterrey Open og Istanbul Cup. Tennis for kvinner arrangeres som en del av de Olympiske leker som avholdes hvert fjerde år. Millioner av mennesker følger med når kvinnelige tennisspillere fra en rekke ulike land braker sammen i kampen om gullet. Tennis er blant de aller mest likestilte sportene i verden.