Tennisbane

Det kan virke utrolig lett å komme i gang med tennis så fort man har kjøpt en racket og noen passende klær. Problemet som ofte oppstår er dog tennisbanen – det er nemlig langt ifra enkelt å finne en god tennisbane å spille på. Bor man i et større tettsted, har man kanskje en tennisklubb man kan gå til.

Det er dog ikke alltid de har ledige tennisbaner, samtidig som man kan være flau for å friske opp tennisslagene foran en mengde semiprofesjonelle spillere. Heldigvis bor vi i Norge, velferdslandet der alle skal ha muligheten til å gjøre det de vil. Staten har bygd hundrevis av utendørs tennisbaner landet rundt som er åpne for alle og enhver. De fleste av disse er lagd i gummiasfalt eller kunststoff, siden gressbaner ikke overlever de kalde vintrene her i landet.

En tennisbane skal være minst 23 meter lang og 8 meter bred. Nettet som deler opp banen i to deler skal være høyere enn 90 centimeter, og banen bør være delt opp i ulike sektorer, slik at man klarer å følge reglene så godt som mulig. Med tiden blir dog disse strekene borte, særlig på utendørs tennisbaner i Norge som ikke får den oppfølgingen de behøver. Vil du spille tennis på en ordentlig bane, er innendørs tennisbaner derfor det beste alternativet.