Tennisregler

Det kan virke enkelt å følge med på tennis når man ikke setter seg for mye inn i sporten. To spillere står på hver sin side av tennisbanen, adskilt av et nett på litt under én meters høyde. Ved hjelp av en racket med hardt knyttede strenger slåes deretter en ball over nettet. Dersom motstanderen rekker å skyte ballen tilbake til den andre siden, fortsetter spillet. Spillet fortsetter helt til ballen går i bakken to ganger på rad, eller i nettet.

Det virker veldig lett, men når motstanderen behersker flere teknikker og skruballer er det nesten umulig å vinne. Setter man seg inn i sporten vil man se at det finnes mange regler som gjør det enda vanskeligere å holde spillet i gang. Når man starter spillet, skyter en av spillerne ballen fra et hjørne av banen og over til den andre – dette kalles en serve.

Serven må lande på en bestemt del av banen – ellers taper man retten til å starte spillet. Ballen kan sprette maks én gang i bakken før motstanderen skyter den tilbake. Om ballen rekker å sprette to ganger, taper man. Poengene beregnes i tennis i femtendeler, altså 0-15-30, deretter til 40 og så til mål. Etter 40 vil man få ett poeng, og et nytt «game» startes i gang.